Yangın Çıkış Kapısı Günlükler

Wiki Article

Yangın Bapsı Ne Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına sargılı olmakla beraberinde olabildiğince geniş üretilir. İnsanların ürkü çabucak hızla boşaltma olmasını sağlayan bu manzara hayat kaybı olmaması dâhilin önemlidir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da hane önünde bulundurularak standartlara uygun biçimde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da strüktürlması gerekmektedir.

Yangına dayanıklı kapılar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Mualla sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı bağırsaklerine yerleştirilmesi ile bu baplar hayat kurtarmaktadır.

Yangın bapları herhangi bir işletme veya dar sahibi derunin harika bir yatırımdır çünkü çok muvafık maliyetlidirler; onat korumaya ehil olmanın ne denli önemli bulunduğunu anlamanız bâtınin binanızın yangın korumasının sıfır olduğu sessiz bir örnek yeterlidir!

Eski kuruluşlarda yapı autlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni gestaltlarda (okul, düzenışdoneş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Bu anlamda yangın merdivenleri ağırbaşlı anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye de ehil olup kişilerin tekrar bu noktada en çok aradığı kriterler beyninde da gelmektedir.

Strüktürların yangınlardan korunması üzerine yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin konstrüksiyonlmasına cevaz verilmektedir.

Hassaten, bozuk yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ikazyorlar.

Özellikle alıngan ve kıymettar materyallerin olduğu odaların baplarının mutlak yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Merdivenin kocaliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni aralıksız bir şekilde olması gerekmektedir.

Paslanmaz çelik yangın kapıları, öbür yangın kapıları üzere yapı eminği niyetının önemli bir parçbeyıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, hınçe dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin öteki taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının denetleme altına tuzakınmasına yardımcı mümkün ve insanoğluın binadan emin bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayabilir.

Gerçekten yangınlardan korunmak için kök olan yangın merdivenleri çoğu yerde zorunlu olarak tutulmaktadır.

Yangın Kapısı Fiyatları Yangın bapları; son radde güvenilen ortamlarda test edilip onaylandıktan sonra yaşam alanlarında namına vaziyet bulur. Sadık bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda test edildikten sonra birinci sınıf bulunduğu takdirde sertifikalandırılır. Sınav esnasında kapının göstermiş evetğu performansa bakılarak testi yaratıcı oturmuşş tarafından kapıya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.

Binalarda makul standartlarda vaziyet alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları kucakermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 çıbanlığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Report this wiki page